Ministrul belgian al Justiţiei a demisionat în urma atacului de la Bruxelles

Ministrul belgian al Justiţiei, Vincent van Quickenborne, a declarat vineri că a decis să demisioneze, ca urmare a presiunilor legate de modul în care Belgia a gestionat cazul unui atacator tunisian care a ucis două persoane la Bruxelles în această săptămână, transmite Reuters.

424 afișări
Imaginea articolului Ministrul belgian al Justiţiei a demisionat în urma atacului de la Bruxelles

Ministrul belgian al Justiţiei a demisionat în urma atacului de la Bruxelles

Van Quickenborne a declarat că o investigaţie asupra tunisianului în vârstă de 45 de ani, care a împuşcat mortal doi suedezi la Bruxelles luni seară, a arătat că o cerere a Tunisiei de extrădare a acestuia din Belgia în august 2022 a fost neglijată de autorităţile judiciare belgiene.

„Este o eroare impardonabilă care a avut efecte dramatice”, a declarat Van Quickenborne reporterilor. „Vreau să îmi asum întreaga responsabilitate politică pentru acest lucru”, a adăugat el.

Atacatorul ceruse fără succes azil în Belgia în 2019 şi locuia ilegal în Belgia. El era cunoscut de poliţia belgiană în legătură cu faptul că a ajutat la introducerea ilegală de persoane în Marea Britanie, a declarat Van Quickenborne la începutul acestei săptămâni.

Atacatorul a vizat suedezii care se aflau la Bruxelles pentru a urmări meciul dintre Belgia şi Suedia într-un meci de calificare la Campionatul European. Meciul a fost abandonat luni din cauza împuşcăturilor.

Premierul belgian Alexander De Croo a calificat împuşcăturile drept un "atac terorist brutal".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici