Ministrul britanic de Externe: Turismul pentru ajutoare sociale trebuie să înceteze în Marea Britanie

"Turismul pentu ajutoare sociale" trebuie să înceteze înaintea ridicării restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a declarat duminică ministrul britanic de Externe William Hague.

297 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe: Turismul pentru ajutoare sociale trebuie să înceteze în Marea Britanie

William Hague (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hague a declarat că imigranţii nu trebuie atraşi în Marea Britanie doar de faptul că beneficiile sociale sunt accesibile. El a afirmat că miniştrii vor eliminarea "stimulentelor artificiale, vicioase". Ministrul a recunoscut că nu există o cifră "magică", secretă, care să arate câţi români şi bulgari s-ar putea muta în Marea Britanie după expirarea restricţiilor de pe piaţa muncii, în 2014.

"Nu cred că cineva poate oferi o previziune corectă, deoarece un principiu fundamental al Uniunii Europene este libertatea de mişcare a persoanelor, iar britanicii profită enorm de aceasta", a spus el pentru BBC News Online.  

"Prin urmare, da, avem acest lucru, dar trebuie să fim atenţi ca turismul pentru ajutoare sociale să se încheie", a adăugat ministrul. "Acesta trebuie contracarat astfel încât oamenii să nu vină în ţara noastră, sau în orice altă ţară, doar pentru că sunt atraşi de ajutoare sociale".

Hague susţine că diaspora română şi bulgară arată că cetăţenii acestor două ţări aleg alte state decât Marea Britanie pentru a emigra, ceea ce oferă "o oarecare asigurare".

Ministrul britanic susţine că Guvernul lucrează deja pentru a reduce imigraţia în Marea Britanie şi intenţionează să elimine lucrurile care ar putea "atrage" imigranţii. "Este important să nu existe stimulente artificiale, vicioase pentru ca oamenii să vină în Marea Britanie", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici