Ministrul britanic de interne cere decont pentru vizionarea de filme pentru adulţi

Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a cerut şi a obţinut decontarea unei facturi pentru filmele pentru adulţi vizionate de soţul său, provocând o nouă polemică la Londra, unde autorităţile sunt criticate pentru abuzuri în privinţa fondurilor publice.

62 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de interne cere decont pentru vizionarea de filme pentru adulţi

Ministrul britanic de interne, Jacqui Smith (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt dezolată că, atunci când am cerut decontarea facturii pentru Internet, am cerut, din greşeală, şi decontarea abonamentului pentru televiziune", a afirmat ea, într-un comunicat dat publicităţii după dezvăluirea făcută de tabloidul Sunday Express.

"După ce mi-a fost adusă la cunoştinţă situaţia, am făcut demersurile necesare pentru a contacta autorităţile parlamentare competente şi a corecta lucrurile", a adăugat Smith, precizând că sumele decontate vor fi rambursate integral.

În luna iunie a anului trecut, ea a cerut decontarea unei facturi Virgin Media în valoare de 67 de lire (72 de euro), care includea şi vizionarea mai multor filme, printre care şi două pentru adulţi. Filmele - taxate fiecare cu câte cinci lire - au fost vizionate în perioade în care Smith nu se afla la reşedinţa sa din centrul Angliei, a declarat un apropiat al familiei.

Soţul ei, Richard Timney, este şi asistentul său parlamentar, situaţie legală în Marea Britanie.

Jacqui Smith a fost deja criticată dur în februarie, din cauza cheltuielilor decontate pentru locuinţa din circumscripţia sa electorală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici