Ministrul de Externe al Marii Britanii, criticat de comunitatea LGBTQ+ în urma unor declaraţii

Ministrul britanic de externe James Cleverly a stârnit critici miercuri pentru că i-a îndemnat pe fanii fotbalului LGBTQ+ să fie "respectuoşi" faţă de cultura Qatarului dacă vizitează ţara pentru Cupa Mondială care începe luna viitoare.

710 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Marii Britanii, criticat de comunitatea LGBTQ+ în urma unor declaraţii

Cleverly a declarat pentru Sky News că "avem parteneri incredibil de importanţi în Orientul Mijlociu", dar, fiind vorba de ţări musulmane, acestea au "un punct de plecare cultural foarte diferit de noi". Homosexualitatea este în prezent ilegală în Qatar şi poate fi pedepsită cu închisoarea.

Ministrul de externe a declarat apoi că este important ca atunci când vizitezi o ţară să "respecţi cultura naţiunii gazdă", adăugând că va aduce în continuare în discuţie valorile şi drepturile egale pentru membrii tuturor comunităţilor în cadrul discuţiilor cu Qatar, notează POLITICO.

Cleverly a adăugat la postul de radio LBC că se aşteaptă la o "Cupă Mondială sigură şi interesantă", cu condiţia să existe "un pic de flexibilitate şi compromis la ambele capete".

Lucy Powell, secretarul din umbră pentru cultură al Partidului Laburist din opoziţie, a calificat remarcile ca fiind "şocant de lipsite de ton", adăugând că mulţi fani nu vor participa la turneu din cauza situaţiei Qatarului în ceea ce priveşte drepturile muncii şi drepturile LGBTQ+.

Remarcile secretarului au venit la o zi după ce activistul britanic Peter Tatchell a declarat că a fost reţinut temporar în Doha, după ce a ţinut o pancartă pe care scria: "Qatar arestează LGBT, îi bagă în închisoare şi îi supune la <convertire>".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici