Ministrul de externe al Ucrainei, atac la adresa lui Macron: "Apelurile pentru a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franţa şi orice altă ţară care ar cere acest lucru"

Ministrul de externe al Ucrainei l-a atacat pe preşedintele francez Emmanuel Macron după ce acesta a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită.

1390 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe al Ucrainei, atac la adresa lui Macron: "Apelurile pentru a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franţa şi orice altă ţară care ar cere acest lucru"

Ministrul de externe al Ucrainei, atac la adresa lui Macron: "Apelurile pentru a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franţa şi orice altă ţară care ar cere acest lucru"

Macron a spus că este crucial ca preşedintele Vladimir Putin să aibă o cale de ieşire din ceea ce el a numit o "eroare fundamentală". Dar Dmytro Kuleba a declarat că aliaţii ar trebui "să se concentreze mai bine asupra modului de a pune Rusia la locul ei", deoarece "se umileşte singură", relatează BBC.

Macron a vorbit în repetate rânduri cu Putin la telefon în încercarea de a intermedia o încetare a focului şi negocieri. Încercările franceze de a menţine o linie de dialog cu liderul de la Kremlin contrastează cu poziţiile SUA şi Marii Britanii.

Ministrul de externe Kuleba a declarat într-un tweet că "apelurile pentru a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franţa şi orice altă ţară care ar cere acest lucru".

Kievul spune că Rusia nu trebuie să obţină concesii teritoriale din partea Ucrainei, în condiţiile în care invazia rusă a fost condamnată la nivel internaţional ca fiind o agresiune brutală.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a susţinut iniţiativă lui Macron, sugerând că Europa doreşte "nişte negocieri credibile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici