Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba: Negocierile Ucraina-Rusia fără condiţii prealabile sunt "deja o victorie”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că "nu vom renunţa la niciun centimetru din teritoriul nostru" înaintea discuţiilor convenite între delegaţiile ucraineană şi rusă.

4696 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba: Negocierile Ucraina-Rusia fără condiţii prealabile sunt "deja o victorie”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba: Negocierile Ucraina-Rusia fără condiţii prealabile sunt "deja o victorie”

Rusia a declarat iniţial că nu doreşte discuţii, apoi a spus că doreşte discuţii cu condiţii. Acum, după o serie de eşecuri militare despre care unii observatori spun că l-ar fi şocat pe preşedintele rus Vladimir Putin, condiţiile au fost abandonate - ceea ce, potrivit lui Kuleba, reprezintă "deja o victorie", potrivit The Guardian.
 
Un element al discuţiilor, a spus Kuleba, este faptul că Belarus a fost de acord să nu folosească forţa militară împotriva Ucrainei "de acum şi până în momentul în care discuţiile se vor încheia".
 
Kuleba a avut un ton optimist în timpul briefingului de duminică, asigurând reporterii că "vom învinge, sunt absolut încrezător în acest lucru".
 
„Acesta este un război între preşedintele Putin şi poporul ucrainean", a spus el, adăugând: „Suntem hotărâţi să învingem Rusia, la fel cum am învins monstrul anterior din Europa acum 80 de ani".
 
El i-a îndemnat pe aliaţi să furnizeze mai multe provizii militare în lupta împotriva Rusiei.
 
Kuleba, răspunzând la întrebările privind atacurile nucleare, a declarat că, dacă Ucraina ar fi atacată cu arme nucleare, ar fi "o catastrofă", dar a spus că acest lucru nu va frânge spiritul ucrainean. El a spus că ordinul lui Putin de a pune în alertă maximă disuasiunea nucleară a fost o strategie pentru a creşte miza înaintea discuţiilor.
 
Delegaţia ucraineană se va întâlni cu cea rusă la graniţa cu Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici