Ministrul de Externe anunţă că României i-ar putea fi impus să numească o femeie în funcţia de comisar european

Ramona Mănescu a anunţat că este destul de probabil să îi fie impus României să propună o femeie în funcţia de comisar european. Noul ministru de Externe nu a confirmat că ar putea fi propusă pentru poziţie Luminiţa Odobescu, precizând că decizia este la premier şi şeful statului.

2170 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe anunţă că României i-ar putea fi impus să numească o femeie în funcţia de comisar european

Mănescu anunţă că României i-ar putea fi impus să numească o femeie în funcţia de comisar european

„Am auzit şi eu, poate din aceleaşi surse. Sigur că România, în primul rând după cum s-au aşezat lucrurile, e foarte probabil ca România să trebuiască să nominalizeze o femeie. Au mai rămas doar 13 poziţii, din care 10, conform balanţei de gen, trebuie să fie femei. S-ar putea să i se impună României să nominalizeze o femeie. Luminiţa Odobescu e un om cu foarte multă experienţă. Nu ştiu să vă spun. Orice este posibil. Premierul şi preşedintele, e decizia şi hotărârea la ei, dar e foarte important să fie un om cu multă experienţă şi foarte respectat la Bruxelles, iar Luminiţa cred că e respectată”, a declarat Ramona Mănescu, întrebată joi la Antena 3, dacă Luminiţa Odobescu ar fi propunerea de comisar european.

Luminiţa Odobescu este ambasadorul României la Uniunea Europeană. În spaţiul public au apărut informaţii, pe surse, că aceasta ar fi propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european din partea României.

Pe 20 iulie, Viorica Dăncilă a anunţat că România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale, având în vedere că mandatul nu a fost dus la termen, precizând că a înţeles că „ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important”.

Audierea lui Ioan Mircea Paşcu în Conferinţa Preşedinţilor, dar şi şedinţa au fost amânate deoarece unul dintre forurile legislative nu are încă un preşedinte ales, au spus surse europene, pentru MEDIAFAX.

Următoarea sesiune plenară a Parlamentului European se va desfăşura pe 16 septembrie, prin urmare este probabil ca validarea lui Ioan Mircea Paşcu, propus comisar european interimar din partea României, în locul Corinei Creţu, să nu mai aibă loc până în septembrie, au explicat sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici