Ministrul de Externe din Austria: Rusia va rămâne importantă pentru Europa

Alexander Schallenberg, ministrul de Externe din Austria, a declarat că Rusia va rămâne importantă pentru Europa în ciuda războiului din Ucraina şi a sancţiunilor economice.

698 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe din Austria: Rusia va rămâne importantă pentru Europa

Ministrul de Externe din Austria: Rusia va rămâne importantă pentru Europa

Ministrul austriac consideră că orice altă opinie privind Rusia reprezintă „o iluzie”, potrivit portalului Investing.com.

Alexander Schallenberg a apărat şi cea de-a doua mare bancă a ţării, Raiffeisen Bank International, care face afaceri în Rusia, la fel ca multe alte firme occidentale.

„A crede că nu va mai exista Rusia şi că putem să ne decuplăm în toate domeniile este o iluzie. Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, indiferent dacă ne place sau nu. Va fi cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua cea mai mare putere nucleară din lume", a declarat Schallenberg pentru Reuters, adăugând că, deşi Austria va slăbi legăturile, acest lucru „nu se poate întâmpla peste noapte".

Schallenberg a făcut comentariile sale după ce americanii au lansat o anchetă la începutul acestui an asupra Raiffeisen în legătură cu afacerile legate de Rusia.

Austria care este o destinaţie tradiţională pentru investitorii ruşi continuă să importe gaze ruseşti. De asemenea, unii oficiali austrieci speră la o încheiere rapidă a războiului şi la o normalizare a relaţiilor cu Rusia, susţin surse politice din Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici