Ministrul de Externe egiptean îndeamnă la reţinere în privinţa provocărilor din Orientul Mijlociu

Ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, a arătat, duminică, că e nevoie de reţinere în ceea ce priveşte provocările legate de Orientul Mijlociu în discuţiile cu miniştrii omologi ai Iranului şi Israelului, au anunţat oficialităţile de la Cairo.

175 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe egiptean îndeamnă la reţinere în privinţa provocărilor din Orientul Mijlociu

Ministrul de Externe egiptean îndeamnă la reţinere în privinţa provocărilor din Orientul Mijlociu. Sursa foto: Mediafax Foto

Ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, le-a cerut omologilor săi iranian şi israelian "să dea dovadă de cea mai mare reţinere şi să se abţină de la provocări care ar putea creşte tensiunea şi instabilitatea în regiune", se arată într-o declaraţie a Ministerului de Externe de la Cairo, potrivit Reuters.

Egiptul este pregătit să îşi intensifice eforturile pentru a dezamorsa criza actuală "care a început să ia o turnură periculoasă, deoarece coincide cu criza din Fâşia Gaza şi adaugă tensiune altor puncte fierbinţi din regiune", se mai arată în declaraţie.

De asemenea, Shoukry a avut duminică o convorbire telefonică cu secretarul de stat american Anthony Blinken pentru a discuta despre "ceea ce a devenit o ameninţare serioasă la adresa securităţii şi stabilităţii din Orientul Mijlociu”, după ce Iranul a atacat Israelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici