Ministrul Economiei din Germania, gest obscen la adresa unor protestatari. Reacţia partidului din care face parte

Sigmar Gabriel, ministrul Economiei şi vice-cancelar al Germaniei, a încercat să ofere o explicaţie cu privire la gestul obscen făcut de acesta la începutul lunii, atunci când a arătat degetul mijlociu unui grup de protestatari de extremă dreapta, informează BBC.

1097 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei din Germania, gest obscen la adresa unor protestatari. Reacţia partidului din care face parte

Ministrul Economiei din Germania, gest obscen la adresa unor protestatari. Reacţia partidului din care face parte

Sigmar Gabriel, al doilea om în politica germană după Merkel, a declarat la momentul respectiv că singura lui greşeală a fost că nu a folosit ambele mâini. Ministrul este de părere că acei critici care-i judecă gestul ar trebui să se gândească mai degrabă la cum ar reacţiona ei înşişi dacă ar fi întâmpinaţi de 12 "tineri nazişti agresivi, ce înjură şi sunt gata de violenţe".

Protestatarii l-au numit pe vice-cancelar trădător, făcând referire la trecutul nazist al tatălui său. Gabriel a vorbit deschis despre tatăl său Walter, despre care acesta spunea că era un susţinător al partidului lui Hitler şi a negat Holocaustul până în momentul în care a decedat, în 2012.

Într-un videoclip filmat în momentul incidentului, unul dintre protestatari este auzit strigând către politician: "Tatăl tău a iubit această ţară şi tu ce faci? O distrugi!".

La momentul respectiv, Partidul Social Democrat (partidul de apartenenţă), a numit gestul ministrului ca fiind unul bazat pe o reacţie emoţională şi a dat publicităţii o declaraţie, afirmând că "evident, Sigmar Gabriel nu vede acel gest ca fiind unul de cuviinţă sau unul care să reflecte modul său de a comunica cu ceilalţi, însă nu se putea comunica cu acel grup de neo-nazişti, gata să recurgă la violenţă".


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici