Ministrul francez de Interne, Cazeneuve: Comisia Europeană va formula un plan de reformare a sistemului Schengen, pe fondul riscului terorist

Comisia Europeană a acceptat propunerea de a prezenta, până la sfârşitul anului, un plan de reformare a sistemului Schengen, care va permite verificări suplimentare, anunţă Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

538 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne, Cazeneuve: Comisia Europeană va formula un plan de reformare a sistemului Schengen, pe fondul riscului terorist

Ministrul francez de Interne, Cazeneuve: Comisia Europeană va formula un plan de reformare a sistemului Schengen, pe fondul riscului terorist (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Comisia Europeană a acceptat să prezinte până la sfârşitul anului un plan de reformare a reglementărilor Schengen, în sensul permiterii controalelor sistematice obligatorii la frontierele externe pentru toţi călătorii, inclusiv pentru cei care beneficiază de sistemul liberei circulaţii", a declarat Cazeneuve.

Iniţiativa nu a fost confirmată încă de Comisia Europeană şi nu este clar dacă este vorba de frontierele externe ale UE sau de frontierele Schengen.

Potrivit unui document citat de agenţia DPA, Uniunea Europeană ar intenţiona să consolideze controalele la frontierele externe, atât prin verificări mai detaliate ale propriilor cetăţeni, cât şi ale celor din terţe ţări.

Reglementările zonei Schengen îngreunează identificarea suspecţilor de terorism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici