Ministrul german al Educaţiei, suspectat de plagiat la redactarea tezei de doctorat

Ministrul german al Educaţiei, Annette Schavan, este suspectată de plagiat în legătură cu redactarea tezei de doctorat în filosofie, informează presa germană.

456 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Educaţiei, suspectat de plagiat la redactarea tezei de doctorat

Ministrul german al Educaţiei, suspectat de plagiat la redactarea tezei de doctorat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba de al doilea caz de plagiat care afectează Cabinetul condus de Angela Merkel în ultimul an şi jumătate, potrivit ziarului italian La Repubblica.

Teza de doctorat a ministrului german al Educaţiei, Annette Schavan, elaborată în 1980, este "sub observaţia" Comisiei Universităţii din Duesseldorf "Heinrich Heine".

Polemicile privind teza de doctorat în filosofie au izbucnit duminică, atunci când mai multe publicaţii germane au relatat că modul în care a fost redactată teza de doctorat prezintă caracteristicile tipice unui plagiat. Într-un interviu acordat cotidianului Suedwest Presse, Schavan a respins acuzaţiile.

Cancelarul Angela Merkel a comunicat prin intermediul purtătorului de cuvânt că are "încredere deplină" în ministrul Educaţiei, "un ministru excelent şi valoros" care îşi îndeplineşte sarcinile "cu succes".

Fostul ministru german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a fost nevoit să demisioneze în martie 2011 din cauza unor acuzaţii de plagiat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici