Ministrul german de Externe cere, la Kiev, anchetarea crimelor de război atribuite armatei ruse

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a cerut, marţi, comunităţii internaţionale, în cursul vizitei efectuate în Ucraina, investigarea crimelor de război atribuite armatei ruse.

246 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe cere, la Kiev, anchetarea crimelor de război atribuite armatei ruse

Annalena Baerbock s-a deplasat împreună cu procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, în localitatea Bucha, situată la periferia Kievului, declarându-se şocată de atrocităţile atribuite forţelor militare ruse.

"Sunt crime de război şi încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului. Le suntem datori victimelor nu doar să le comemorăm, ci şi să îi tragem la răspundere pe autorii acestor acte. Comunitatea internaţională va face acest lucru. Acesta este angajamentul pe care îl putem asuma şi pe care trebuie să îl asumăm astăzi, aici, la Bucha", a declarat Annalena Baerbock, citată de site-ul Tagesschau.de.

"Oamenii din întreaga lume vor să afle ce crime au fost comise aici şi cât de mare este durerea. Nu poate îndepărta nimeni durerea, dar putem face dreptate", a subliniat ministrul german de Externe.

Annalena Baerbock este primul membru al Guvernului de la Berlin care efectuează o vizită în Ucraina de la începutul invaziei militare ruse, în februarie.

Tot marţi, ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, a efectuat o vizită neanunţată la Kiev. "Am sosit în această dimineaţă la Kiev pentru întâlniri cu membri ai Guvernului ucrainean şi cu omologul meu german, Annalena Baerbock", a declarat Wopke Hoekstra, prin Twitter. Ministrul olandez de Externe s-a deplasat inclusiv în localitatea Irpin, la periferia Kievului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici