Ministrul grec al migraţiei: UE s-ar putea confrunta cu un val de migranţi din Orientul Mijlociu

Uniunea Europeană se confruntă cu riscul apariţiei bruşte a unui val uriaş de migranţi care fug de războiul Israel-Hamas, a declarat luni ministrul grec al migraţiei, Dimitris Kairidis. El a cerut vigilenţă şi mai multă solidaritate între statele membre, potrivit Reuters.

133 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec al migraţiei: UE s-ar putea confrunta cu un val de migranţi din Orientul Mijlociu

Sursa foto: X/Twitter

„Există întotdeauna riscul, dacă instabilitatea în Orientul Mijlociu se răspândeşte şi mai ales dacă cuprinde ţări vecine precum Egiptul, care are o populaţie foarte mare, lucrurile pot deveni cu adevărat periculoase. Trebuie să fim vigilenţi, avem nevoie de o mai bună pază a frontierelor, de combatere a reţelelor criminale de contrabandişti, de returnări pentru cei care nu primesc azil”, a declarat Kairidis, pentru Reuters, în timpul unui interviu.

În timpul crizei migraţiei europene din 2015, guvernele UE s-au luptat să facă faţă unui val de peste un milion de persoane, în mare parte refugiaţi sirieni, care au traversat din Turcia în Grecia.

În prezent, UE ia măsuri pentru a revizui regulile de migraţie înainte de alegerile europene de anul viitor. Luna aceasta a fost stabilit un acord cu privire la modul de gestionare a migraţiei ilegale în momente de criză, o cerere cheie din partea ţărilor din prima linie de sud, inclusiv Grecia.

„Trebuie să încheiem noul pact”, a spus Kairidis, care s-a aflat luni la Ankara pentru discuţii cu omologul său turc asupra modalităţilor de reducere a sosirilor.

Turcia şi UE au convenit asupra unui acord în 2016 pentru a opri fluxul de migranţi.

„Este bine să avem acel mecanism de criză pentru a face faţă unui aflux brusc împreună, mai degrabă decât divizaţi”, a mai spus ministrul grec.

Dimitris Kairidis a mai solicitat şi un mecanism european comun pentru deportări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici