Ministrul iranian de Externe: Capturarea petrolierului britanic respectă legislaţia internaţională

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat sâmbătă că sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero în Strâmtoarea Hormuz respectă legislaţia internaţională, relatează agenţia iraniană de presă Tasnim şi CNN.

2774 afișări
Imaginea articolului Ministrul iranian de Externe: Capturarea petrolierului britanic respectă legislaţia internaţională

Ministrul iranian de Externe: Capturarea petrolierului britanic respectă legislaţia internaţională

„Spre deosebire de actul de piraterie din Strâmtoarea Gibraltar, acţiunea noastră din Golful Persic a fost făcută pentru a aplica legislaţia maritimă internaţională. După cum am spus şi la New York, Iranul este cel care garantează securitatea în Golful Persic şi în Strâmtoarea Hormuz”, a postat Zarif pe Twitter.

De asemenea, ministrul a continuat să critice politica externă a Londrei. „Marea Britanie ar trebui să înceteze să fie un simplu accesoriu în terorismul economic promovat de Statele Unite”, a scris el.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat că a vorbit cu omologul său iranian şi şi-a exprimat dezamăgirea faţă de acţiunile Iranului, potrivit Reuters.

„Numai ce am vorbit cu Zarif şi mi-am exprimat puternica dezamăgire faţă de faptul că sâmbăta trecută Iranul dădea asigurări că doreşte detensionarea situaţiei, iar acum acţionează în sens invers”, a postat Hunt pe Twitter.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autorităţile britanice au transmis că nu au reuşit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” şi are 23 de persoane la bord.

Taguri:
iran,
m. britanie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici