Ministrul iranian de Externe: SUA şi aliaţii săi sunt blocaţi în Yemen. Acuzarea Iranului nu va opri dezastrul

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat duminică după-masă că Statele Unite şi aliaţii săi sunt „blocaţi în Yemen”, iar faptul că acuză Teheranul de atacurile din Arabia Saudită „nu va opri dezastrul”, relatează Reuters.

1109 afișări
Imaginea articolului Ministrul iranian de Externe: SUA şi aliaţii săi sunt blocaţi în Yemen. Acuzarea Iranului nu va opri dezastrul

Javad Zarif: Statele Unite şi aliaţii săi sunt „blocaţi în Yemen”

„După ce a eşuat cu presiunea maximă, (secretarul american de Stat, n.red.) Mike Pompeo a ajuns la decepţie maximă”, a transmis Javad Zarif prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Statele Unite şi aliaţii săi sunt blocaţi în Yemen din cauza iluziei că armamentul superior va duce la o victorie militară. Acuzarea Iranului nu va opri dezastrul”, a adăugat ministrul de Externe iranian.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, a declarat că gruparea revendică atacurile.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atacurilor cu drone de sâmbătă dimineaţă din Arabia Saudită şi a acuzat Teheranul că mimează diplomaţia.

Taguri:
javad zarif,
iran,
yemen

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici