Ministrul israelian de Externe va efectua o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

  • Noul ministru israelian de Externe, Yair Lapid, va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite.
  • Este vorba de prima vizită a unui ministru israelian de Externe în Emiratele Arabe Unite.
249 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian de Externe va efectua o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Sursa foto: Profimedia

Noul ministru de Externe al Israelului, Yair Lapid, va efectua săptămâna viitoare prima vizită în Emiratele Arabe Unite din istoria relaţiilor diplomatice bilaterale, informează agenţia Associated Press.

Vizita lui Yair Lapid intervine în contextul în care Israelul şi Emiratele Arabe Unite au normalizat relaţiile anul trecut, în cadrul unui acord mediat de fosta Administraţie Donald Trump.

Yair Lapid se va deplasa în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite pe 29-30 iunie, urmând să inaugureze ambasada Israelului în Abu Dhabi şi un consulat în Dubai.

Relaţiile dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite sunt importante, iar rezultatele vor fi benefice atât pentru cetăţenii celor două ţări, cât şi pentru întregul Orient Mijlociu", anunţă Ministerul israelian de Externe.

Fosta Administraţie de la Washington, condusă de fostul preşedinte Donald Trump, a intermediat negocierile în urma cărora Israelul a normalizat relaţiile cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan şi Maroc.

Autoritatea Palestiniană a criticat dur decizia Emiratelor Arabe Unite de a normaliza relaţiile cu Israelul în contextul stagnării negocierilor pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici