Ministrul olandez al Justiţiei, Dilan Yesilgoz, va conduce partidul premierului demisionar Mark Rutte

Ministrul olandez al Justiţiei, Dilan Yesilgoz, va conduce partidul conservator VVD al premierului demisionar Mark Rutte în alegerile din noiembrie, a anunţat luni partidul, citat de Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Ministrul olandez al Justiţiei, Dilan Yesilgoz, va conduce partidul premierului demisionar Mark Rutte

Ministrul olandez al Justiţiei, Dilan Yesilgoz, va conduce partidul premierului demisionar Mark Rutte

Yesilgoz, în vârstă de 46 de ani, este prima femeie care conduce partidul VVD în alegerile naţionale şi, dacă va avea succes, va fi prima femeie premier olandez.

Ea are rădăcini kurde şi a emigrat în Olanda din Turcia când avea 8 ani.

Rutte, cel mai longeviv prim-ministru olandez, a declarat în iulie că va părăsi politica în urma prăbuşirii scorului electoral al guvernului său din cauza politicii de azil. El va continua să îndeplinească un rol de interimar până la instalarea unui nou cabinet.

Olandezii vor merge la urne pe 22 noiembrie - primele alegeri din 2006 în care Rutte nu va conduce VVD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici