Ministrul polonez de Externe: Varşovia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina

  • Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski marţi.
  • Între timp, Kievul se luptă să respingă avansurile ruseşti, însă Sikorski nu a precizat ce rol ar urma să joace trupele poloneze.
Urmărește
316 afișări
Imaginea articolului Ministrul polonez de Externe: Varşovia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina

Ministrul polonez de Externe: Varşovia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina

Afirmaţia a fost făcută în cadrul unui interviu publicat de publicaţia poloneză Gazeta Wyborcza, La Repubblica din Italia şi El Pais din Spania.

Întrebat într-un interviu dacă Polonia este pregătită să trimită trupe în Ucraina, Sikorski a spus: ,,Nu ar trebui să excludem acest lucru. Ar trebui să îl lăsăm pe [preşedintele rus Vladimir] Putin să ghicească în privinţa intenţiilor noastre", notează agenţia Reuters.

Declaraţia vine în contextul în care aliaţii NATO ai Ucrainei au promis sprijin pentru Kiev atâta timp cât va fi nevoie, însă aceştia au exclus, în general, posibilitatea de a trimite soldaţi în ţară.

Cu toate acestea, ministrul polonez de Externe nu este singurul care nu ar exclude trimiterea de trupe în Ucraina, cel care a lansat prima dată această variantă fiind preşedintele francez Emmanuel Macron.

În luna februarie, Macron a afirmat că nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina, iar declaraţia a generat reacţii controversate în rândul mai multor oficiali de la nivel internaţional.

Sikorski însuşi a declarat anterior că prezenţa trupelor NATO în Ucraina ,,nu este de neconceput".

În replică, Kremlinul a avertizat de mai multe ori că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina ar duce la escaladarea războiului. În plus, folosirea armelor donate de aliaţii occidentali de către Ucraina pentru a ataca ţinte în interiorul Rusiei ar constitui ţinte legitime de atac pentru Moscova.

Rusia a câştigat teren în Ucraina pe măsură ce ajutorul occidental a întârziat, iar stocul de arme şi muniţii s-a aflat la o limită critică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici