Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez sprijinul Armatei României

Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea şi sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare.

492 afișări
Imaginea articolului Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez sprijinul Armatei României

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez sprijinul Armatei României

Ministerul Apărării Naţionale monitorizează, prin mecanismele de cooperare şi consultare la nivel aliat şi în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naţionale din Polonia, incidentul din proximitatea graniţei polono-ucrainene, în urma căruia doi cetăţeni polonezi şi-au pierdut viaţa.

„Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea şi sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanţelor producerii incidentului în discuţie”, informează MApN.

România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată şi ilegală a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în graniţele sale recunoscute internaţional.

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după bombardamentele masive de marţi ale Rusiei în Ucraina. Premierul polonez a convocat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Potrivit Reuters, Casa Albă nu a putut confirma deocamdată informaţiile din Polonia, dar colaborează cu guvernul polonez pentru a aduna date.

Ministerul rus al Apărării a negat implicarea şi a spus că informaţiile sunt o „provocare” pentru escaladarea conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici