Ministrul ucrainean de Externe se va întâlni în secret cu Igor Smirnov

Ministrul ucrainean de Exterme, Vladimir Ogrîzko, se va întâlni sâmbătă în secret cu liderul transnistrean Igor Smirnov, la Odessa, informează publicaţia ucraineană Versii.com, citând surse demne de încredere, relatează Interlic, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean de Externe se va întâlni în secret cu Igor Smirnov

Ministrul ucrainean de Externe se va întâlni în secret cu Igor Smirnov

Potrivit publicaţiei citate, această întrevedere ridică mai multe semne de întrebare. Conform Versii.com, scopul întâlnirii lui Ogrîzko cu Smirnov este de a-l convinge pe liderul transnistrean să accepte "planul Iuşcenko" de soluţionare a conflictului transnistrean.

"Planul Iuşcenko", după numele preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko, prevedea desfăşurarea simultană a alegerilor în Transnistria şi Republica Moldova, formarea de noi organe ale puterii în baza rezultatelor scrutinului şi demararea negocierilor pe tema principiilor de intrare a Transnistriei în Republica Moldova.

Publicaţia ucraineană consideră că adoptarea, de către Smirnov, a "planului Iuşcenko", va înrăutăţi relaţiile Kievului cu Moscova. "De fapt, e posibil ca acesta să fie scopul vizitei lui Ogrîzko şi al celor care l-au delegat pentru aceste negocieri", comentează Versii.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici