Ministrul ungar de Externe propune discuţii cu omologul român în problema steagului secuiesc

Ministrul de Externe ungar, Janos Martonyi, a propus discuţii cu omologul său român, Titus Corlăţean, pentru a aborda situaţia restricţionării în România a arborării steagului secuiesc, a declarat vineri pentru MTI purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ungare.

672 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe propune discuţii cu omologul român în problema steagului secuiesc

Ministrul ungar de Externe propune discuţii cu omologul român privind problema steagului secuiesc

Într-o scrisoare privind detaliile unei vizite a lui Martonyi la Bucureşti, acesta i-a transmis lui Corlăţean că "parteneriatul strategic solid" dintre cele două state asigură o bază suficientă pentru a rezolva probleme ca cele reprezentate de folosirea simbolurilor etnice sau disputa privind cursurile în limba maghiară de la universitatea de Medicină din Târgu Mureş, a declarat Gabor Kaleta.

Săptămâna trecută, secretarul de Stat pentru Afaceri Externe Zsolt Nemeth a declarat că interzicerea de către două judeţe din România a folosirii steagului secuiesc pe clădirile publice este o "agresiune simbolică" şi a încurajat autorităţile locale din Ungaria să îşi manifeste solidaritatea arborând steagul secuiesc pe clădirile primăriilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici