Ministrul ungar de Externe: Stabilitatea la est de UE este la fel de importantă ca şi cea de la sud

Stabilitatea şi pacea în regiunile situate în vecinătatea estică a Uniunii Europene este la fel de imporantă pentru siguranţa Blocului precum este şi stabilitatea în ţările situate în vecinătatea sudică a UE, a declarat ministrul ungar de Externe pentru MTI, după o vizită la Chişinău.

371 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe: Stabilitatea la est de UE este la fel de importantă ca şi cea de la sud

Ministrul ungar de Externe: Stabilitatea la est de UE este la fel de importantă ca şi cea de la sud

Fiecare politică europeană trebuie să se concentreze acum pe restablirea climatului de securitate pe continent, iar stabilitatea în regiunile situate în vecinătatea estică a Uniunii Europene este esenţială pentru îndeplinirea acestui obiectiv, a declarat Peter Szijjarto pentru MTI, după ce s-a întânit cu oficiali moldoveni la Chişinău.

Szijjarto s-a întâlnit cu preşeditele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Pavel Filip şi cu ministrul de Externe şi al Integrării Europene, Andrei Galbur.

În calitate de ţară situată la periferia estică a UE, Ungaria este pe deplin conştientă de importanţa stabilităţii în regiunile estice, a declarat Szijjarto.

Szijjarto a spus că Ungaria solicită accelerarea procesului de integrare în UE a Republicii Moldova, adăugând că acest lucru ar contribui la stabilitatea din ţară şi din regiune. Nu este doar un interes din punct de vedere al securităţii, ci şi din punct de vedere economic, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici