Ministrului apărării din Belarus: O confruntare militară directă cu Occidentul devine din ce în ce mai evidentă

Ministrului apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a sugerat că Occidentul se pregăteşte în mod activ pentru o confruntare militară directă.

1695 afișări
Imaginea articolului Ministrului apărării din Belarus: O confruntare militară directă cu Occidentul devine din ce în ce mai evidentă

Ministrului apărării din Belarus: O confruntare militară directă cu Occidentul devine din ce în ce mai evidentă

"În Occident se fac pregătiri militare intensive; se investesc sume enorme de bani în acest sens. Este necesar să înţelegem că, în lumea capitalistă, nimeni nu-şi va lega activele în [investiţii pe termen lung în armament costisitor] şi în întărirea armatei pentru nimic", a declarat el la cea de-a 11-a Conferinţă de la Moscova privind securitatea internaţională.

"Aşadar, se poate trage o concluzie lipsită de ambiguitate: posibilitatea unei ciocniri militare directe cu NATO în viitor devine din ce în ce mai evidentă", a adăugat el.

El a susţinut că singurul lucru care împiedică Occidentul să iniţieze un război pe scară largă este ameninţarea unui răspuns nuclear la acţiunile lor.

Acuzaţiile la adresa Occidentului sunt o constantă în discursul rusesc, dar acum acestea au venit din Belarus, lucru ce arată că Moscova trage Belarusul din ce în ce mai adânc în conflictul declanşat de Putin prin invazia din februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici