Minsk: Explozie în timpul unui concert, la care era prezent Lukaşenko (Galerie Foto)

Cel puţin 37 de persoane au fost rănite joi seară, în urma unei explozii produse în timpul unui concert în centrul capitalei belaruse Minsk, cu ocazia aniversării independenţei ţării, în prezenţa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a anunţat vineri presa rusă.

24 afișări
Imaginea articolului Minsk: Explozie în timpul unui concert, la care era prezent Lukaşenko (Galerie Foto)

Minsk: Explozie în timpul unui concert, la care era prezent Lukaşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toţi răniţii au fost imediat spitalizaţi, a precizat agenţia RIA Novosti, citând oficiali şi surse medicale. Nu există morţi sau persoane rănite grav, a adăugat agenţia.

Vezi aici galerie foto de la locul exploziei

Iniţial, autorităţile au declarat că au descoperit o bombă cu buloane şi şuruburi. O marte parte din capitala belarusă a fost împânzită de poliţişti după descoperirea unui al doilea dispozitiv explozibil, dar poliţia nu a oferit informaţii referitor la autorii atentatului.

"În această seară în timpul unui concert susţinut la Minsk, s-a produs un act de delincvenţă. Un dispozitiv aparent artizanal, a explodat după miezul nopţii" (24.00 ora României), a precizat poliţia din Minsk într-un comunicat.

"Circa 40 de persoane au fost rănite. Ele prezintă diferite tipuri de afecţiuni, unele grave, dar nimeni nu a fost ucis", a precizat ministrul de InterneVladimir Naumov citat de agenţia de presă Itar-Tass.

Nu se ştie încă dacă preşedintele Lukaşenko se afla la concert în momentul exploziei, dar imaginile difuzate de televiziune îl înfăţişează deplasându-se la locul incidentului.

"Avertizăm autorităţile că vor comite o eroare gravă dacă vor încerca să se folosească de acest eveniment foarte condamnabil în scopul reducerii şi mai mari a libertăţilor şi democraţiei şi pentru a lupta împotriva adversarilor lor politici", a declarat vicepreşedintele unuia dintr principalele partide din opoziţie, Frontul Naţional Belarus, Vinţuk Vecerko.

"Cred că explozia a fost pusă la cale de un delincvent căruia nu îi place cermonia noastră bine organizată", a comentat şeful poiliţiei din Minsk Anatoli Kuleciov, citat de televiziune.

"Lukaşenko a cerut anchetarea urgentă a motivelor acestei explozii", a precizat agenţia oficială de presă, adăugând că s-a continuat concertul după explozie.

Surse din cadrul Ministerului sănătăţii au precizat că circa 50 de persoane au fost spitalizate, potrivit Interfax.

"Toate rănile pe care le-am văzut sunt uşoare sau de gravitate medie. (...) Toate sunt cauzate de explozie", a precizat Viktor Serenko, medic şef în cadrul spitalului din Minsk.

Medicul şef al spitalului numărul şase din Minsk, Igor Gurko, a precizat că 31 de răniţi se află în unitatea sa, fiind efectuate 26 de operaţii, iar patru persoane se află la reanimare.

"Starea de sănătate a majorităţii răniţilor este aproape satisfăcătoare", a precizat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici