Mir Hossein Mousavi, blocat de manifestanţi în biroul său de la Teheran

Mir Hossein Mousavi, unul dintre principalii lideri ai opoziţiei iraniene, a fost blocat marţi, de manifestanţi, în biroul său de la Academia de Arte Frumoase din Teheran, potrivit unor surse citate de AFP.

17 afișări
Imaginea articolului Mir Hossein Mousavi, blocat de manifestanţi în biroul său de la Teheran

Mir Hossein Mousavi, blocat de manifestanţi în biroul său de la Teheran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui martor aflat în interiorul clădirii, manifestanţii au blocat toate intrările, cerându-le tuturor angajaţilor, mai puţin lui Moussavi, să părăsească incinta.

Potrivit site-ului Kaleme.com, deţinut de Mousavi, manifestanţii, "30 până la 40 de motociclişti în civil" neidentificaţi, l-au împiedicat pe Mousavi să părăsească clădirea cu maşina sa, strigând sloganuri ostile la adresa liderului reformator.

Potrivit site-ului, Mousavi le-a spus: "Aveţi o misiune, îndepliniţi-o, ucideţi-mă, răniţi-mă sau ameninţaţi-mă", dar manifestanţii nu l-au agresat fizic pe liderul reformator care a putut să recapete controlul asupra clădirii.

Apropiaţii lui Mousavi au cerut poliţiei să intervină, dar poliţiştii prezenţi la faţa locului nu erau destul de numeroşi, a precizat un martor.

Mousavi, fost premier şi adversar virulent al preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad în cadrul alegerilor din iunie ale căror rezultate le-a contestat, a devenit unul din principalii opozanţi ai Guvernului instalat în ultimele luni şi un simbol pentru opoziţia care i-a strigat numele la fiecare manifestaţie.

Sloganul "Ya Hossein, Mir Hossein" a fost din nou scandat în cadrul manifestaţiilor care au avut loc luni la Teheran cu ocazia "zilei studenţilor", dând naştere la ciocniri cu forţele de ordine.

Soţia lui Mousavi, profesoară la Universitatea din Teheran, a fost agresată luni seară în campusul universitar de către un grup de militanţi ostili curentului reformator, potrivit site-ului Mowjcamp.com, apropiat opoziţiei.

Ea a fost presărată cu piper şi lovită în zona ochilor şi a pieptului, potrivit Mowjcamp.com, care a menţionat că agresorii erau membri ai "miliţiilor", o aluzie la miliţiile islamice "bassidjis", folosite de Guvern pentru a reprima manifestaţiile opoziţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici