Mişcarea Black Lives Matter a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace

  • Mişcarea internaţională împotriva inegalităţilor rasiale Black Lives Matter a fost propusă pentru Premiul Nobel pentru Pace, scrie BBC.
  • În urma morţii lui George Floyd din mai 2020, când afro-americanul a fost omorât de un poliţist alb, în Statele Unite, Black Lives Matter a cerut mai multor instituţii din întreaga lume să reconsidere nedreptatea rasială.
  • Premiul va fi acordat la începutul lunii octombrie.
799 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Black Lives Matter a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace

Mişcarea internaţională împotriva inegalităţilor rasiale Black Lives Matter a fost propusă pentru Premiul Nobel pentru Pace, scrie BBC.

Petter Edie, un deputat norvegian, a propus mişcarea Black Lives Matter pentru premiul Nobel pentru Pace, după ce anul trecut, în urma decesului afro-americanului George Floyd, iniţiativa ”a devenit una dintre cele mai puternice mişcări din lume în lupta împotriva nedreptăţii rasiale”.

”A început în urmă cu câţiva ani în Statele Unite şi apoi s-a răspândit în multe alte ţări, susţinând importanţa luptei împotriva nedreptăţii rasiale”, a declarat deputatul Stângii Socialiste.

În urma morţii lui George Floyd, din mai 2020, când afro-americanul a fost omorât de un poliţist alb, în Statele Unite, Black Lives Matter a cerut mai multor instituţii din întreaga lume să reconsidere nedreptatea rasială.

Zeci de mii de oameni, parlamentari şi miniştri din toate ţările, cât şi foşti laureaţi, pot să propună candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace.

Candidaturile sunt înscrise până pe 31 ianuarie şi sunt păstrate secrete, în general, cu excepţia în care promotorii aleg să îşi dezvăluie preferinţele.

Până acum, pe lista propunerilor pentru premiul Nobel se află fondatorul controversat al site-ului WikiLeaks, Julian Assange, trei opozante din Belarus, în frunte cu Svetlana Tihanovskaia, organizaţii care acţionează în domeniul vaccinării precum CEPI şi GAVI, organizaţii care susţin libertatea presei, RSF şi CPJ, dar şi fostul preşedinte al Americii, Donald Trump.

Premiul va fi acordat la începutul lunii octombrie.

Anul trecut, distincţia a revenit Programului Alimentar Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici