Mişcarea Hamas respinge iniţiativa de pace a Ligii Arabe

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a respins categoric iniţiativa Ligii Arabe privind un schimb de teritorii între palestinieni şi Israel.

210 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Hamas respinge iniţiativa de pace a Ligii Arabe

Mişcarea Hamas respinge iniţiativa de pace a Ligii Arabe (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Poziţia noastră este clară, iar Hamas respinge iniţiativa şi schimbul de teritorii. Cerem Ligii Arabe să insiste pentru încheierea acţiunilor israeliene de colonizare", a spus Salah Bardawil, un lider Hamas.

La Ramallah, în Cisiordania, negociatorul Autorităţii Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, şi-a exprimat rezerve în legătură cu această iniţiativă, deşi iniţial proiectul fusese perceput favorabil.

Potrivit premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, "conflictul dintre Israel şi palestinieni nu este teritorial, ci se referă la existenţa unui "stat evreu".

Liga Arabă a reformulat iniţiativa de pace din anul 2002, validând principiul unui eventual schimb de teritorii între Israel şi palestinieni, sub auspiciile Statelor Unite. Precedentele negocieri pe tema schimburilor de teritorii prevedeau ca Israelul să păstreze cele mai populate colonii din Cisiordania. Palestinienii şi Liga Arabă cer ca negocierile să ţină cont de frontierele existente înainte de 1967, un principiu respins de Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici