Mişcarea Occupy Wall Street pregăteşte o acţiune de amploare la două luni de la înfiinţare

Protestatarii din cadrul mişcării Occupy Wall Street au cerut organizarea unei zile de acţiune la împlinirea, joi, a două luni de debutul manifestaţiilor.

345 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Occupy Wall Street pregăteşte o acţiune de amploare la două luni de la înfiinţare

Mişcarea Occupy Wall Street pregăteşte o acţiune de amploare la două luni de la înfiinţare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O manifestaţie "Shut Down Wall Street" este programată joi dimineaţ[ într-un parc din centrul oraşului, chiar înainte de deschiderea bursei din New York, potrivit site-ului grupării, în timp ce în cursul după-amiezii demonstranţii intenţionează să îşi distribuie mesajul în 16 zone importante ale metroului, relatează CNN.

Manifestanţii susţin că vor ca această zi să fie una de proteste paşnice, deşi are loc la o zi după ce un demonstrant a fost arestat pentru ameninţări violente.

Nkrumah Tinsley, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat miercuri pentru că a lansat o ameninţare teroristă împotriva unui magazin. "În câteva zile, veţi vedea ce poate face un cocteil Molotov la Macy's", a declarat el într-o înregistrare video postată pe YouTube. Într-o altă înregistrare, Tinsley ameninţă să ardă din temelii oraşul New York.

Aproximativ 200 de prostatari au fost arestaţi miercuri, a anunţat poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici