Mişcări de trupe ruse la graniţa cu Osetia de Sud, fără a avea însă loc o retragere masivă

Camioane militare şi vehicule care transportau ajutor umanitar se intersectau, luni dimineaţă, pe şoseaua care duce la Zaramag, un punct de control situat la frontiera dintre Rusia şi Osetia de Sud, dar trupele ruse nu păreau angajate într-o operaţiune masivă de retragere.

21 afișări
Imaginea articolului Mişcări de trupe ruse la graniţa cu Osetia de Sud, fără a avea însă loc o retragere masivă

Mişcări de trupe ruse la graniţa cu Osetia de Sud, fără a avea însă loc o retragere masivă (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit unui oficial rus din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, Aleksandr Matcevski, retragerea trupelor ruse "va începe marţi dimineaţă".

"Nu am intrat într-o singură zi şi va fi nevoie de mai multe zile pentru ca retragerea să aibă loc", a adăugat el.

Aproximativ zece camioane ale Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, care transportau, probabil, ajutor umanitar, se îndreptau spre Osetia de Sud.

Alte 20 de camioane aşteptau să intre pe teritoriul regiunii separatiste, alături de şapte vehicule militare încărcate cu diferite materiale de construcţii.

Pe sensul celălalt de mers, dinspre Osetia de Sud, mai multe convoaie militare încărcate cu echipament se îndreptau spre frontiera rusă.

Circa 40 de blindate ruseşti erau staţionate şi păzite în apropierea frontierei, fără a se şti care este direcţia lor de deplasare sau dacă se aflau acolo pentru a securiza graniţa.

"Nu are loc nici o retragere deocamdată", a declarat un militar rus.

Zeci de civili se îndreptau spre Osetia de Sud la bordul autobuzelor şi microbuzelor.

La Moscova, serviciul federal al imigraţiei a anunţat că între 8.000 şi 37.000 de refugiaţi oseţi au revenit deja în regiunea separatistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici