Misiuni contracronometru în Turcia şi Siria: orele critice pentru găsirea supravieţuitorilor se scurg

Jumătate din cele „72 de ore critice" pentru găsirea supravieţuitorilor au trecut, anunţă specialiştii care avertizează probabilitatea de a găsi supravieţuitori scade în fiecare minut.

2468 afișări
Imaginea articolului Misiuni contracronometru în Turcia şi Siria: orele critice pentru găsirea supravieţuitorilor se scurg

Mai mult de jumătate din „orele critice" au trecut după cutremurul care a lovit Turcia şi Siria luni, în jurul orei locale 4.00.

Cu aproape 5.800 de clădiri distruse în Turcia şi cu nopţi geroase, echipele de salvare mai au la dispoziţie mai puţin de 30 de ore înainte ca şansele de a găsi supravieţuitori să devină foarte mici.

„Acum este o cursă contra cronometru. Cu fiecare minut, cu fiecare oră care trece, şansele de a găsi supravieţuitori scad", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Probleme foarte mari sunt în nordul Siriei. Populaţia se confruntă deja cu mai multe crize umanitare şi va fi cea mai afectată de cutremur, potrivit lui James Denselow, de la o organizaţie caritabilă.
Peste 5.000 de decese au fost anunţate în Siria şi Turcia, iar OMS preconizează că cifra finală ar putea trece de 10.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici