Misiunile diplomatice din Londra au datorii de 143 de milioane de lire sterline pentru taxele de congestionare a traficului. Şi Ambasada României e pe lista datornicilor

  • Ambasada SUA din Londra a acumulat peste 14 milioane de lire sterline în taxe de circulaţie neplătite.
  • Este cea mai mare sumă dintre toate ambasadele din capitala Marii Britanii, arată cifrele oficiale.
  • Şi Ambasada României din Londra este bună de plată.
Urmărește
6575 afișări
Imaginea articolului Misiunile diplomatice din Londra au datorii de 143 de milioane de lire sterline pentru taxele de congestionare a traficului. Şi Ambasada României e pe lista datornicilor

Un comunicat publicat de Transport for London (TfL), agenţia responsabilă de reţeaua de transport din oraş, a arătat că ambasada americană a acumulat datorii de 14,6 milioane de lire sterline în 20 de ani, când a fost introdusă taxa de congestionare a traficului din capitală, potirivit Politico şi BBC.

Taxa de congestionare a traficului din Londra a fost introdusă pentru a uşura traficul din acest oraş aglomerat. Este o taxă zilnică care se aplică majorităţii vehiculelor între orele 7.00 şi 18.00 în zilele lucrătoare şi între orele 12.00 şi 18.00 în weekend.

TfL a precizat într-un comunicat că, deşi majoritatea ambasadelor din Londra îşi plătesc taxele, "o minoritate încăpăţânată ... refuză să facă acest lucru, în ciuda demersurilor noastre pe canale diplomatice".

Acesta a adăugat: "Vom continua să urmărim toate taxele de congestionare neplătite şi notificările de penalizare aferente şi facem presiuni pentru ca această problemă să fie abordată la Curtea Internaţională de Justiţie".

Ambasada Japoniei a fost a doua pe listă, datorând peste 10 milioane de lire sterline, în timp ce Înaltul Comisariat al Indiei datora 8,5 milioane de lire sterline. Suma totală neplătită de către misiunile diplomatice din 2003 până în decembrie anul trecut a fost de 143,5 milioane de lire sterline.

Conform documentului publicat de Transport for London, Ambasada României în Regatul Unit are de plătit 1,8 milioane de lire sterline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici