MITING în Ungaria: Protestatari îi cer lui Viktor Orban să-şi prezinte sursele averii

Participanţi la un miting organizat de către Partidul Egyutt ("Împreună", în opoziţie) i-au cerut marţi premierului Viktor Orban să-şi prezinte public sursele averii, relatează MTI.

1064 afișări
Imaginea articolului MITING în Ungaria: Protestatari îi cer lui Viktor Orban să-şi prezinte sursele averii

MITING în Ungaria: Protestatari îi cer lui Viktor Orban să-şi prezinte sursele averii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Vicepreşedintele Egyutt Peter Juhasz a cerut răspunsuri la întrebări cu privire la active asociate lui Viktor Orban şi membrilor familiei acestuia.

Juhasz a făcut aceste declaraţii marţi dimineaţa, la Szekesfehervar (vest), la mitingul de protest organizat înaintea scoaterii la licitaţie a unor terenuri în localitate.

El a promis că formaţiunea sa, în cazul în care va ajunge la putere, va "recupera" terenurile de stat scoase "ilegal" la licitaţie şi le va restitui oamenilor, pentru a le cultiva.

Viktor Szigetvari, liderul Egyutt, a declarat că între terenurile scoase la licitaţie se află 500 de hectare "adiacente proprietăţii lui Orban".

El a sugerat că aceste licitaţii au scopul să "ajute oameni politici corupţi din prima linie (să obţină acces) la împrumuturi de stat şi la pământuri în întreaga ţară".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici