Mitt Romney se retrage din viaţa politică. Republicanul le cere lui Biden şi Trump să „stea deoparte” la alegerile prezidenţiale din 2024

Senatorul republican Mitt Romney le-a cerut miercuri lui Joe Biden şi Donald Trump să „stea deoparte” în favoarea liderilor mai tineri şi a criticat aripa populistă a propriului său partid, în timp ce anunţa că se retrage din viaţa politică.

644 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney se retrage din viaţa politică. Republicanul le cere lui Biden şi Trump să „stea deoparte” la alegerile prezidenţiale din 2024

Romney, care are 76 de ani şi a fost candidatul republican la preşedinţie în 2012, a anunţat miercuri decizia de a pune capăt carierei politice într-un clip video, spunând: „La sfârşitul unui alt mandat, aş avea 80 de ani. Sincer, este timpul pentru o nouă generaţie de lideri.”

Romney a spus că ar fi „un lucru grozav dacă atât preşedintele Biden, cât şi fostul preşedinte Trump ar sta deoparte şi ar lăsa partidele lor să aleagă pe cineva din generaţia următoare”.

„Preşedintele Biden a spus că este o figură de tranziţie pentru următoarea generaţie. Ei bine, este timpul pentru tranziţie”, a spus Romney, potrivit Financial Times.

Romney este singurul senator republican care a votat pentru a-l condamna pe fostul preşedinte în ambele procese de destituire a lui Trump.

Trump, care este favoritul republicanilor pentru alegerile din 2024, a salutat anunţul lui Romney, spunând că reprezintă „ştiri fantastice pentru America”.

Romney a devenit guvernator al Massachusetts în 2002 şi a candidat pentru nominalizarea republicană la preşedinte în 2008. El a pierdut atunci în faţa lui John McCain, dar şi-a asigurat sprijinul partidului pentru alegerile prezidenţiale din 2012, pe care le-a pierdut în faţa lui Barack Obama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici