Mitt Romney va fi consiliat de apropiaţi ai lui George W. Bush dacă devine preşedintele SUA

Echipa care l-ar consilia pe republicanul Mitt Romney în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale, dacă ar ajunge la Casa Albă, este compusă din numeroşi apropiaţi ai fostului preşedinte George W. Bush, a anunţat joi candidatul favorit la alegerile primare republicane.

237 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney va fi consiliat de apropiaţi ai lui George W. Bush dacă devine preşedintele SUA

Mitt Romney va fi consiliat de apropiaţi ai lui George W. Bush dacă devine preşedintele SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat pe primul loc în sondaje pentru alegerile primare republicane în vederea scrutinului prezidenţial, fostul guvernator al statului Massachusetts este primul care îşi dezvăluie echipa care l-ar ajuta să gestioneze relaţiile Statelor Unite cu lumea în cazul unei victorii în noiembrie 2012.

Pe lista pe care a prezentat-o joi figurează numeroşi membri ai echipei care l-a consiliat pe George W. Bush în privinţa politicii sale în Irak, precum Dan Senor, fost purtător de cuvânt al autorităţii provizorii a coaliţiei, înfiinţată după declanşarea ofensivei americane în martie 2003.

Meghan O'Sullivan, fost consilier adjunct pentru securitate naţională al lui Bush responsabil de Irak şi Afganistan, ar urma să facă de asemenea parte din echipa lui Mitt Romney în caz de victorie, precum şi fostul director al CIA Michael Hayden, care a apărat metodele de interogare controversate din perioada lui Bush împotriva suspecţilor de terorism.

Cofer Black, care conducea secţia antiteroristă a CIA în momentul atentatelor de la 11 septembrie, Robert Joseph, consilierul lui Bush privind lupta împotriva proliferării nucleare, sau Eric Edelman, consilierul fostului vicepreşedinte Dick Cheney, ar figura de asemenea printre consilierii lui Mitt Romney în caz de victorie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici