Mobilizare mare înainte de mitingul de la Capitoliu. Peste 100 de membri ai Gărzii Naţionale din SUA vor fi prezenţi

  • Pentagonul a aprobat mobilizarea a 100 de membri ai Gărzii Naţionale înaintea mitingului de la Capitoliu.
  • Sâmbătă este programat în centrul Washingtonului un miting în semn de solidaritate cu indivizii arestaţi după violenţele produse pe 6 ianuarie.
599 afișări
Imaginea articolului Mobilizare mare înainte de mitingul de la Capitoliu. Peste 100 de membri ai Gărzii Naţionale din SUA vor fi prezenţi

Mobilizare mare înainte de mitingul de la Capitoliu. Peste 100 de membri ai Gărzii Naţionale din SUA vor fi prezenţi

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat vineri o solicitare a Poliţiei Capitoliului privind trimiterea a 100 de membri ai Gărzii Naţionale pentru a ajuta forţele de ordine în cazul izbucnirii unor violenţe la protestul programat sâmbătă.

„În cazul în care Poliţia Capitoliului va solicita asistenţă, vor cere mobilizarea Forţei de Reacţie a Gărzii Naţionale după ce vor utiliza mai întâi capabilităţi ale forţelor de ordine locale, statale şi federale", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de site-ul Axios.com.

Cei 100 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi staţionaţi sâmbătă în zona Armory, la periferia oraşului Washington.

Fostul preşedinte american Donald Trump a exprimat susţinere pentru mitingul programat sâmbătă. „Inimile şi gândurile noastre sunt alături de persoanele persecutate atât de nedrept după protestele din 6 ianuarie", a declarat Donald Trump.

Sâmbătă este programat în centrul Washingtonului un miting de amploare în semn de solidaritate cu indivizii arestaţi după violenţele produse pe 6 ianuarie.

Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului, înaintea celui mai mare test în materie de securitate de după violenţele produse în ianuarie. Poliţia Capitoliului a reinstalat deja gardul de protecţie care a mai fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violenţele produse pe 6 ianuarie. Şeful Poliţiei Capitoliului, Tom Manger, a declarat că gardul va fi demontat imediat după miting, dacă situaţia va permite acest lucru.

Mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar vineri, pe fondul preocupărilor de securitate apărute în perspectiva mitingului.

„Poliţia pare a fi foarte pregătită, mult mai bine decât înainte de 6 ianuarie. Cred că sunt pregătiţi pentru orice s-ar putea întâmpla", a comentat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Peste 600 de indivizi au fost inculpaţi după protestele violente din ianuarie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici