Moldova sprijină crearea unui tribunal internaţional special pentru crimele din Ucraina

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat luni, la Bucureşti, că susţine înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru anchetarea acuzaţiilor de crimă şi genocid care îi vizează pe militarii ruşi aflaţi în Ucraina, în condiţiile în care Rusia nu recunoaşte competenţa Curţii Penale Internaţionale.

135 afișări
Imaginea articolului Moldova sprijină crearea unui tribunal internaţional special pentru crimele din Ucraina

Crimele de la Bucea

Declaraţiile au fost făcute la Palatul Cotrocei la finalul discuţiilor dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi preşeditele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei trei lideri politici au vorbit despre războiul din Ucraina şi despre securitatea în regiunea de sud-est a Europei.

„Moldova sprijină crearea unui tribunal internaţional special” care va ancheta crimele din Ucraina, a dezvăluit preşedintele Republicii Moldova

Preşedintele Maia Sandu a mulţumit pentru sprijinul acordat de ţările europene şi a afirmat că, în schimb, Republica Moldova asigura securitatea a peste 1.200 de kilometri a graniţei europene.

„Unii şi-au dorit ca Republica Moldova să cadă, Moldova se ţine dreaptă”, a declarat Sandu.

Preşedintele Maia Sandu a mai spus că Moldova va continua demersurile pentru intrarea în UE.

„Moldova este o ţară europeană care contribuie la formarea unei Europe mai puternice... Nu suntem singuri, acest lucru înseamnă UE, să ai prieteni, acolo merge Republica Moldova”, a declarat preşedintele moldovean.

Maia Sandu a vorbit şi despre reformele care vizează economia şi justiţia din Republica Moldova.

„În ciuda piedicilor, continuăm implementarea reformelor”, a precizat Maia Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici