Moldovenii ar renunţa la Transnistria pentru a se integra în UE

Majoritatea cetăţenilor moldoveni sunt de acord cu independenţa Transnistriei, dacă acest lucru ajută la integrarea europeană a Republicii Moldova, potrivit unui sondaj efectuat de Centrul CBS-AXA pentru Cercetare Sociologică din Chişinău, relatează Tiraspol Times în ediţia electronică de marţi.

1 afișare
Imaginea articolului Moldovenii ar renunţa la Transnistria pentru a se integra în UE

Moldovenii ar renunţa la Transnistria pentru a se integra în UE

Potrivit sondajului, 68 la sută din cetăţenii moldoveni sunt de acord ca Republica Moldova să recunoască independenţa Transnistriei, dacă acest demers este necesar în cadrul procesului de integrare europeană a ţării.

Directorul executiv al centrului CBS-AXA, Ion Jigău, a declarat că sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.094 de persoane, în perioada 25 august-3 septembrie, în 60 de oraşe şi sate, inclusiv în capitala Chişinău şi în Bălţi, al doilea oraş a mărime din Republica Moldova.

Majoritatea respondenţilor au declarat că nu au încredere nici în sistemul judiciar, nici în partidele politice din Republica Moldova. Sondajul relevă însă că populaţia area cea mai mare încredere în Biserică şi presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici