Moment istoric pentru Staele Unite ale Americii. Preşedintele Biden semnează reforma armelor de foc în prezenţa soţiei

  • Preşedintele american Joe Biden a semnat sâmbătă prima reformă federală majoră în privinţa armelor din ultimele trei decenii
  • Curtea Supremă a SUA a extins drepturile deţinătorilor de arme
  • Biden speră ca noile restricţii să ajute la diminuarea pierderilor de vieţi omeneşti cauzate de împuşcăturile în masă
4807 afișări
Imaginea articolului Moment istoric pentru Staele Unite ale Americii. Preşedintele Biden semnează reforma armelor de foc în prezenţa soţiei

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele american Joe Biden a semnat sâmbătă prima reformă federală majoră în privinţa armelor de foc din ultimele trei decenii. Biden a fost motivat în decizia sa atât de ultimele masacre comise din cauza împuşcăturilor în masă cât şi de hotărârea Curţii Supreme a SUA de a extinde drepturile deţinătorilor de arme.

„Dacă vrea Dumnezeu, va salva o mulţime de vieţi”, a declarat Biden la Casa Albă după ce a semnat proiectul de lege acompaniat de soţia sa Jill.

Proiectul de lege include prevederi pentru a ajuta statele să ţină armele departe de mâinile celor consideraţi a fi un pericol pentru ei înşişi sau pentru alţii.

Reforma a avut loc în aceeaşi săptămână în care Curtea Supremă a extins drepturile proprietarilor de arme. Constituţia SUA protejează capacitatea unei persoane de a purta o armă în public pentru autoapărare, motivează Curtea Supremă.

„Curtea Supremă a luat nişte decizii groaznice”, a declarat Biden.

Controlul armelor este de multă vreme o problemă care divizează o ţară întreagă. Nici o măsură prohibitivă nu a rezistat până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici