Moment rar. Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat public pe Papa Francisc numind declaraţiile sale recente legate de Daria Dugina "dezamăgitoare"

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului. Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.

34525 afișări
Imaginea articolului Moment rar. Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat public pe Papa Francisc numind declaraţiile sale recente legate de Daria Dugina "dezamăgitoare"

Moment rar. Ambsadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat public pe Papa Francisc numind declaraţiile sale recente legate de Daria Dugina "dezamăgitoare"

"Nevinovaţii plătesc pentru război", a spus anterior Francisc la audienţa generală de miercuri, într-o frază în care s-a referit la "acea sărmană fată aruncată în aer de o bombă aflată sub scaunul unei maşini la Moscova", relatează Reuters.

Rusia a pus crima pe seama agenţilor ucraineni, acuzaţie pe care Kievul o neagă.

Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost "dezamăgitoare".

"Cum (este) posibil să menţionezi unul dintre ideologii imperialismului (rusesc) ca victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruşi", a spus el.

Francisc a numit războiul "nebunie". El a spus că au fost ucişi copii ucraineni şi ruşi şi că "a fi orfan nu cunoaşte naţionalitate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici