Momentul în care un avion aruncă din combustibil deasupra mai multor şcoli. Cel puţin 60 de oameni, între care mulţi copii, au suferit iritaţii ale pielii. VIDEO

Piloţii unui avion de pasageri au aruncat combustibil deasupra mai multor şcoli în timp ce încercau să efectueze o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles, scrie BBC.

5348 afișări
Imaginea articolului Momentul în care un avion aruncă din combustibil deasupra mai multor şcoli. Cel puţin 60 de oameni, între care mulţi copii, au suferit iritaţii ale pielii. VIDEO

Sursa FOTO: Twitter @worldnewshill

Cel puţin 60 de oameni, între care 20 de copii, au primit îngrijiri medicale pentru iritaţii ale pielii şi probleme respiratorii, transmite BBC.

Combustibilul unei aeronave poate fi aruncat în cazul aterizărilor de urgenţă, dar numai deasupra zonelor prestabilite şi la o altitudine destul de ridicată, potrivit reglementătilor aviatice.

Aeronava companiei Delta Airlines a fost nevoită să se întoarcă la aeroport din cauza unei defecţiuni la motor.

Toţi copiii şi adulţii care au primit îngrijiri medicale se aflau la cel puţin şase şcoli din zonă. Totuşi, autorităţile au transmis că rănile suferite de aceştia au fost uşoare.

La Şcoala Primară Park din oraşul Cudahy, aflată la o distanţă de 26 de kilometri de Aeroportul LAX, două grupuri de copii se aflau afară în momentul în care aeronava a aruncat combustibil.

Elizabeth Alcantar, primarul oraşului Cudahy, a declarat jurnaliştilor că este „foarte supărată”. „Aceasta este o şcoală primară, e vorba de copii mici”, a mai spus Alcantar. 

Delta Airlines a confirmat printr-un comunicat că avionul de pasageri a aruncat combustibil pentru a-şi reduce greutatea la aterizare. 

Allen Kenitzer, un purtător de cuvânt pentru Administraţia Federală pentru Aviaţia a declarat pentru Reuters că „circumstanţele producerii incidentului se află sub investigaţie”. „Există proceduri speciale pentru aruncarea de combustibil”, a adăugat acesta. 

„Regulile necesită ca aruncarea de combustibil să aibă loc deasupra zonelor nepopulate, la altitudine atât de ridicată încât carburantul să se disperseze înainte să atingă solul”, a mai spus Kenitzer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici