Momentul mult aşteptat de către spanioli. Oamenii de ştiinţă au declarat încheiată erupţia vulcanului din La Palma

Oamenii de ştiinţă au declarat oficial încheiată sâmbătă erupţia vulcanului din La Palma, Spania, la aproape 100 de zile după ce vulcanul Cumbre Vieja a început să arunce în aer lavă, roci şi cenuşă, potrivit Reuters.

1404 afișări
Imaginea articolului Momentul mult aşteptat de către spanioli. Oamenii de ştiinţă au declarat încheiată erupţia vulcanului din La Palma

Vulcanul a devenit activ în 19 septembrie, iar în 13 decembrie s-a liniştit brusc, dar autorităţile au amânat până acum anunţul privind încheierea erupţiei.

„Erupţia s-a terminat”, a spus sâmbătă şeful securităţii regionale din Insulele Canare, Julio Perez, într-o conferinţă de presă.

În timpul erupţiei, lava s-a revărsat pe versantul muntelui, înghiţind case, biserici şi multe dintre plantaţiile de banane care reprezintă aproape jumătate din economia insulei.

Aproximativ 3.000 de proprietăţi au fost distruse de lava care acoperă acum 1.219 hectare, conform bilanţului final al serviciilor de urgenţă.

Dintre cele 7.000 de persoane evacuate, majoritatea s-au întors la casele lor, dar multe dintre acestea sunt nelocuibile din cauza distrugerilor. Cu multe drumuri blocate, unele plantaţii sunt acum accesibile doar pe mare.

Guvernul a promis peste 400 de milioane de euro pentru reconstrucţia zonei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici