Momentul terifiant în care un vas cu mii de litri de petrol se scufundă în Insulele Galapagos. VIDEO

Mai multe echipe de voluntari intervin de urgenţă în Insulele Galapagos, după ce peste 2.000 de litri de petrol s-au scurs de la o navă, în timp ce aceasta era încarcată cu containere, duminică, au scris oficialii pe Twitter, transmite CNN.

3608 afișări
Imaginea articolului Momentul terifiant în care un vas cu mii de litri de petrol se scufundă în Insulele Galapagos. VIDEO

Sursa FOTO: Twitter @DenverChannel

Insulele Galapagos, obiective care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiesc unele dintre cele mai semnificative şi unice ecosisteme întâlnite pe Pământ. Insulele sunt administrate de Ecuador, fiind situate la sute de kilometri depărtare de coasta ţării.

Incidentul va stârni, cel mai probabil, un val de critici din partea cercetătorilor şi activiştilor pentru mediu, care de-a lungul timpului au depus mari eforturi pentru a proteja arhipeleagul din Oceanul Pacific. Multe specii care trăiesc acolo nu pot fi găsite în niciun alt loc în lume.

De asemenea, Charles Darwin a desfăşurat cercetări pe aceste insule, studiile rezultând în teoria sa privind evoluţia omului.

Scurgerea de petrol a avut loc după ce un container uriaş a fost încărcat pe o navă, potrivit Pazei de Coastă din Ecuador. Imagini de la faţa locului arată cum macarau a pierdut controlul asupra containerului şi apoi a căzut peste navă.

Toate cele trei au căzut mai apoi în ocean, forţând echipajul să sară de la bordul navei în timp ce vasul începea să se răstoarne. Niciunul dintre marinari nu a fost rănit, a relatat presa locală.

Incidentul a avut loc pe Insula San Cristobal, mai scrie CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici