Monarhiile din Golful Persic au calificat drept "iresponsabil" discursul liderului Hezbollah

Monarhiile arabe din Golful Persic au denunţat discursul "iresponsabil" al liderului mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a ameninţat vineri că va trimite mai mulţi combatanţi şiiţi în Siria, după atentatul din Beirut.

383 afișări
Imaginea articolului Monarhiile din Golful Persic au calificat drept "iresponsabil" discursul liderului Hezbollah

Liderul mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În momentul în care lume întreagă condamnă participarea membrilor Hezbollah la luptele împotriva poporului sirian (...), Nasrallah ameninţă sirienii că se se va implica şi mai activ. Este vorba de o ingerinţă flagrantă în afacerile interne (ale Siriei) şi o încălcare clară a suveranităţii siriene", a declarat luni seara Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), într-un comunicat.

Consiliul a afirmat că discursul liderului Hezbollah este "iresponsabil", subliniind că Nasrallah i-a "ameninţat, de asemenea, pe libanezi printr-o implicare majoră în criza siriană, ignorând securitatea Libanului, stabilitatea acestuia şi coexistenţa comunitară" din acest stat.

Secretarul general al miscării şiite, Hassan Nasrallah, s-a declarat vineri pregătit să lupte personal în Siria şi să trimită mai mulţi combatanţi pentru a ajuta regimul sirian în lupta împotriva extremiştilor musulmani, acuzaţi de organizarea atentatelor împotriva fiefurilor Hezbollah din Liban.

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise joi în urma unui atentat comis la periferia de sud a Beirutului, fieful Hezbollah, mişcare care susţine regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Din cauza susţinerii militare pe care mişcarea şiită o acordă regimului sirian, CCG, din care fac parte Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, a decis în iunie să impună sancţiuni împotriva membrilor Hezbollah care locuiesc în statele membre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici