MONITORUL APĂRĂRII | Armata rusă susţine că a descoperit în Damasc un laborator chimic insurgent

Armata rusă susţine că a descoperit un laborator insurgent pentru producerea de armament chimic la periferia Damascului, în contextul în care Administraţia Vladimir Putin afirmă că rebelii au comis atacul neconvenţional atribuit de Occident regimului Bashar al-Assad.

4167 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Armata rusă susţine că a descoperit în Damasc un laborator chimic insurgent

MONITORUL APĂRĂRII | Armata rusă susţine că a descoperit în Damasc un laborator chimic insurgent

"În timpul verificărilor efectuate în suburbia Duma, a fost găsit un laborator pentru producerea de arme chimice şi un depozit de armament", a declarat Aleksandr Rodionov, comandantul Detaşamentului rus pentru Protecţie radiologică, biologică şi chimică din Siria.

"În timpul inspecţiilor, specialiştii ruşi au descoperit substanţe interzise prin Convenţia împotriva Armelor Chimice. (...) În plus, specialiştii au depistat un recipient pentru clor similar cu cele utilizate de insurgenţi pentru înscenarea atacului chimic. Concluzia este că laboratorul a fost folosit de grupuri ilegale pentru fabricarea de substanţe chimice", a precizat Aleksandr Rodionov, citat de postul Rossiya-24 şi de agenţiile de presă Tass şi ANSA.

Citiţi continuarea articolului în monitorulapararii.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici