MONITORUL APĂRĂRII | Avioane de vânătoare britanice au fost trimise din România pentru interceptarea unei aeronave ruse

Avioane de vânătoare britanice au fost trimise din România pentru interceptarea unei aeronave militare ruse, deasupra Mării Negre, anunţă Ministerul britanic al Apărării.

1448 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Avioane de vânătoare britanice au fost trimise din România pentru interceptarea unei aeronave ruse

Avioane de vânătoare britanice, trimise din România pentru interceptarea unei aeronave ruse

Avioane de vânătoare britanice de tip Typhoon au fost trimise joi de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui aparat militar rus de tip Be-12 care zbura din Crimeea spre vestul Mării Negre.

Este a doua oară săptămâna aceasta când avioane britanice care fac parte din Misiunea NATO de poliţie aeriană au fost mobilizate din România pentru interceptarea unei aeronave militare ruse.

"Angajamentul nostru pentru securitatea NATO şi a Europei este ferm. Indiferent dacă este vorba de spaţiul aerian al Mării Negre ori al Mării Baltice, sau de teritoriul Estoniei, acţiunile noastre transmit un mesaj clar - suntem pregătiţi la nivel colectiv să reacţionăm la orice act de agresiune şi îi vom susţine pe aliaţii est-europeni să descurajeze ameninţările cu care se confruntă", a declarat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici