MONITORUL APĂRĂRII | Boris Johnson reiterează susţinerea pentru planul de pace israelo-palestinian elaborat de SUA

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a reiterat, joi, susţinerea pentru planul de pace elaborat de Administraţia Donald Trump pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian.

677 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Boris Johnson reiterează susţinerea pentru planul de pace israelo-palestinian elaborat de SUA

Boris Johnson reiterează susţinerea pentru planul de pace israelo-palestinian elaborat de SUA

Boris Johnson a discutat telefonic cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Premierul britanic a reiterat susţinerea pentru planul de pace propus de Administraţia SUA şi pentru soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, a comunicat purtătorul de cuvânt al Downing Street, citat de agenţia Reuters.

Uniunea Europeană a respins planul de pace elaborat de Administraţia Donald Trump pentru conflictul israelo-palestinian, pledând pentru reluarea negocierilor şi pentru evitarea acţiunilor "unilaterale" care riscă să amplifice tensiunile.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, săptămâna trecută, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim "capitală nedivizată" a Israelului. Donald Trump a explicat că planul de pace conţine o hartă detaliată a două state, israelian şi palestinian. Oraşul Ierusalim va rămâne "capitala nedivizată" a Israelului, a precizat liderul SUA, propunând înfiinţarea capitalei statului palestinian în estul Ierusalimului. La rândul său, premierul israelian în funcţie, Benjamin Netanyahu, a declarat că Statele Unite recunosc, prin acest plan, suveranitatea Israelului asupra tuturor comunităţilor evreieşti.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici