MONITORUL APĂRĂRII | Germania analizează o propunere a Rusiei privind un moratoriu referitor la sisteme balistice

Guvernul Angela Merkel analizează o propunere a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind adoptarea unui moratoriu referitor la instalarea de sisteme balistice în Europa, afirmă surse guvernamentale de la Berlin.

1165 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Germania analizează o propunere a Rusiei privind un moratoriu referitor la sisteme balistice

Germania analizează o propunere a Rusiei privind un moratoriu referitor la sisteme balistice

"Pot confirma că Guvernul german a primit o propunere din partea preşedintelui Rusiei. Din ceea ce ştim, alţi aliaţi şi parteneri au primit o scrisoare similară. Acum, analizăm această scrisoare cu partenerii apropiaţi din NATO şi Uniunea Europeană", a declarat un oficial guvernamental german pentru agenţia Tass.

"În general, noi, împreună cu partenerii şi aliaţii, am susţinut renunţarea totală şi controlată de către Rusia la toate sistemele de rachete care încalcă acordurile, în scopul menţinerii Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Din păcate, nu am reuşit acest lucru, astfel că acum discutăm cu partenerii ce să facem în această situaţie, pentru menţinerea păcii şi stabilităţii în viitor. În acelaşi timp, suntem deschişi permanent dialogului cu Rusia, dacă este însoţit de un angajament de a clarifica problemele existente şi a le rezolva", a precizat oficialul german.

Conform publicaţiei Kommersant, Vladimir Putin le-a trimis liderilor din mai multe ţări, inclusiv din cadrul NATO, o propunere de introducere a unui moratoriu referitor la instalarea de rachete cu raze scurte şi medii de acţiune în Europa şi în alte regiuni.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici