MONITORUL APĂRĂRII | Grupurile insurgente kurde susţin că s-au retras din zona de securitate creată de Turcia în Siria, după avertismentul preşedintelui Recep Erdogan

Grupurile insurgente kurde au anunţat, marţi seară, că au finalizat retragerea din zona de securitate creată de Turcia în nordul Siriei, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a ameninţat cu reluarea ofensivei militare.

1049 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Grupurile insurgente kurde susţin că s-au retras din zona de securitate creată de Turcia în Siria, după avertismentul preşedintelui Recep Erdogan

Grupurile insurgente kurde susţin că s-au retras din zona de securitate creată de Turcia în Siria

Mazlum Abdi, liderul Forţelor Democrate Siriene (FDS), a transmis, într-o scrisoare adresată vicepreşedintelui american Mike Pence, că toţi militanţii au fost retraşi din zona de securitate, informează cotidianul La Repubblica.

Turcia va relua, marţi seară, ofensiva militară în nordul Siriei, în cazul în care grupurile kurde nu se retrag în afara zonei de securitate, a avertizat preşedintele Recep Tayyip Erdogan. "Armistiţiul expiră marţi la ora 22.00 (22.00, ora României). Dacă promisiunile făcute de americani nu sunt respectate, operaţiunea va fi reluată cu o mai mare determinare", a declarat Recep Tayyip Erdogan înainte de a pleca în Rusia pentru o întrevedere cu preşedintele Vladimir Putin.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
siria,
turcia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici