MONITORUL APĂRĂRII: Osetia de Sud denunţă exerciţiile militare NATO-Georgia, ameninţând că va cere ajutorul Rusiei

Regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud a avertizat, vineri, că va solicita asistenţa Rusiei în cazul în care vor apărea "provocări" în timpul exerciţiilor militare efectuate de Georgia în comun cu Alianţa Nord-Atlantică.

1717 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII: Osetia de Sud denunţă exerciţiile militare NATO-Georgia, ameninţând că va cere ajutorul Rusiei

Osetia de Sud denunţă exerciţiile militare NATO-Georgia, ameninţând că va cere ajutorul Rusiei -2-

"Am aflat, inclusiv din mass-media, că în cadrul acestor exerciţii va fi simulată o operaţiune ofensivă", a declarat Egor Kocieiev, un reprezentant al Administraţiei separatiste proruse din Osetia de Sud.

"Am exprimat preocupări şi am transmis că, în cazul în care Georgia va lansa provocări, Osetia de Sud se va adresa aliatului puternic Rusia pentru a cere asistenţă, iar împreună vom putea apăra câştigurile pe care le avem", a subliniat Egor Kocieiev, citat de site-ul agenţiei Tass.

Exerciţiul NATO-Georgia 2019 se desfăşoară în perioada 18-29 martie. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, va efectua o vizită la Tbilisi pe 24-25 martie. Potrivit NATO, Stoltenberg se va întâlni cu preşedintele Georgiei, Salome Zourabişvili, şi cu premierul Mamuka Bakhtadze. "Secretarul general va vizita Centrul comun de antrenament NATO-Georgia alături de ministrul georgian al Apărării, Levan Izoria (...)", precizează Alianţa Nord-Atlantică. Conform NATO, exerciţiul reprezintă "un moment semnificativ în consolidarea cooperării politice NATO-Georgia".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici